Veelgestelde vragen


Klik op de vraag voor het antwoord.
 • Hoe weet ik of een aannemer gekwalificeerd is?
 • In de media en in populaire programma's worden malifide klusjesmannen nog al eens onterecht aannemer genoemd.
  Een aannemer voert in samenspraak met de opdrachtgever en veelal een architect de wens van de opdrachtgever uit. Hierbij ontzorgt de aannemer de opdrachtgever doordat het gehele traject gestroomlijnd wordt. De juiste gekwalificeerde partijen staan op het juiste moment op de juiste plaats! Goede communicatie is in dit traject het allerbelangrijkste.

  Pennings Bouw is ook aangesloten bij Bouwend Nederland. Deze brancheorganisatie stelt eisen aan haar leden inzake ervaring, procedures, opleiding, CAO, etc. Bouwend Nederland zorgt op haar beurt weer dat de leden geschoold blijven, op de hoogte van landelijke ontwikkelingen op gebied van wetgeving, CAO, etc.

  Daarnaast is Pennings Bouw BouwGarant aannemer. Hieraan worden nog weer strengere eisen gesteld als aan het lidmaatschap van Bouwend Nederland. Als opdrachtgever kunt u een BouwGarant verzekering afsluiten waardoor, bijvoorbeeld in het geval van faillissement van uw aannemer, het werk toch afgemaakt kan worden. Hierdoor staat u nooit in de kou.
  Voor meer informatie en voordelen over BouwGarant verwijzen wij u naar www.bouwgarant.nl
   

 • Is Pennings Bouw aangesloten bij Bouwgarant?
 • We zouden bijna zeggen: vanzelfsprekend!

  BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw van Nederland met 1700 aangesloten bouwbedrijven. Al deze bedrijven worden periodiek getoetst en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.
  Stichting BouwGarant is in 1995 opgericht met als doel opdrachtgevers meer zekerheid en vertrouwen te bieden bij het inschakelen van een bouwbedrijf. Hiervoor is destijds een garantieproduct ontwikkeld, exclusief voor de BouwGarant-deelnemers. Pennings Bouw BV is aangesloten bij BouwGaran, u kunt uw verbouwing dus onder  BouwGarant garantie laten uitvoeren.

  Met een BouwGarant-aannemer heeft u de volgende zekerheden:


  1.  Juiste diploma’s en verzekeringen.
  2.  Aantoonbare ervaring
  3.  Duidelijke afspraken
  4.  Kwaliteitscontroles
  5.  Garantie
  6.  Uitgebreide klachtregeling
  7.  Geschillencommissie  


  Voor meer informatie over bouwgarant verwijzen wij u naar www.bouwgarant.nl.
  Uiteraard kunnen wij u ook meer uitleggen over de bouwgarantverzekering.
 • Pennings Bouw en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, duurzaamheid en de 3 P’s (People, Planet en Profit). Pennings Bouw hecht waarde aan deze maatschappelijke ontwikkeling. Vanuit onze persoonlijk visie vinden wij dat wij de “planet” in bruikleen hebben gekregen en deze goed moeten beheren om zo weer aan ons nageslacht door te kunnen geven. Als we dit doen met oog voor “people”, dan is de grootste “profit” al gehaald.

  Uiteraard is dit niet genoeg. Ook in de bouw zijn er veel ontwikkelingen gaande. Wij volgen deze ontwikkelingen met veel belangstelling. Qua duurzaamheid kunnen wij uw verbouwing zo duurzaam maken als u wilt, bijvoorbeeld in samenspraak met een architect. Kijk bv eens op www.energiesubsidiewijzer.nl
  Via "links" ziet u de verschillende sites waar u meer over dit onderwerp kunt lezen.
  Het hout wat wij gebruiken heeft (mits beschikbaar) het FSC-keurmerk.


 • Ik wil verbouwen, hoe begin ik?
 • Inventariseer zo goed mogelijk uw wensen en bepaal voor uzelf, eventueel in samenspraak met de bank, wat uw budget is. Voor kleine verbouwingen die de buitenkant van de woning betreffen kunt u op www.rijksoverheid.nl bekijken of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Dit geldt ook voor verbouwingen binnen waarbij constructieve wijzingen plaats gaan vinden. Veranderingen aan de voorzijde van de woning behoeven altijd een omgevingsvergunning. Wij kunnen u in het gehele traject begeleiden en adviseren. Bijvoorbeeld door praktische tips inzake uitvoering en begeleiding met de aanvraag omgevingsvergunning.
 • Hoe weet ik of mijn verbouwingswens wel mag van de gemeente?
 • Er mag steeds meer verbouwd worden zonder omgevingsvergunning, echter wel onder strikte voorwaarden.
  Op www.omgevingsloket.nl kunt in een vergunningscheck doen. Komt u er niet uit of twijfelt u, dan kunt u uw verbouwingsvraag ook aan uw gemeente stellen. Ook wij kunnen u adviseren in dit traject.
 • Geeft de verbouwing veel overlast?
 • Dat ligt uiteraard aan de aard van de verbouwing. Een nieuwe keuken of een aanbouw is vanzelfsprekend ingrijpender dan het plaatsen van een dakkapel. Bij een aanbouw wordt bijvoorbeeld zo lang mogelijk gewacht om de muurdoorbraak te maken. Ook kan er een stofscherm geplaatst worden. De planning verloopt altijd in overleg met u.
 • Heb ik een architect nodig?
 • Het is niet verplicht om een architect in te schakelen. Bij ingrijpende verbouwingen waarbij bijvoorbeeld ruimtes ook anders ingedeeld gaan worden, kan een architect absoluut van meerwaarde zijn om het geheel logisch, praktisch en optimaal in te delen met oog voor ontwerp en detail. Een grote verbouwing is vaak in plaats van verhuizen, u wilt niet alleen ruimte erbij, maar ook graag een mooi huis. Bij kleine verbouwingen volstaat het vaak om een tekenburo (al dan niet door ons verzorgd) in te schakelen om details uit te tekenen.
 • Moet ik mijn buren op de hoogte stellen van mijn verbouwing?
 • Dat is niet verplicht, maar wel raadzaam. Bij sommige werkzaamheden zal er meer geluid uit uw woning komen dan uw buren gewend zijn. Heeft u een omgevingsvergunning nodig, dan komt de aanvraag 6 weken ter inzage te liggen bij de gemeente en kan een ieder bezwaar maken. Na deze termijn wordt gekeken of de bezwaren gegrond zijn. Overleg met uw buren kan problemen besparen.


 • Zonnepanelen en collectieven, kan Pennings Bouw daar wel in mee?
 • Een logische vraag. Een collectief roept een gevoel op dat het altijd goedkoper is. In praktijk blijkt dat Pennings Bouw prima mee kan komen met deze prijzen. Het loont dus zeker om bij ons een offerte aan te vragen voor zonnepanelen. Wij helpen u graag!

Indien uw vraag er niet bij staat kunt u altijd contact met ons opnemen.
Offerte aanvragen
Showroom
Afpsraak maken
bezoek Cambium leerlingen 12-10-2018 - bezoek Cambium leerlingen

Bedrijven orientatie Cambium leerlingen bij Pennings Bouw
Pennings Bouw BV
Valeton 9
5301 LW Zaltbommel
T: 0418-840015
E: info@penningsbouw.nl