Techniekopdracht Basisschool Bruchem


« terug naar het overzicht

Afgelopen 2 maanden is er door de leerlingen van basisschool De Bron in Bruchem heel hard gewerkt aan hun "ideale dakopbouw", op maandag 26 maart jl was de eindpresentatie aan ouders, opa's en oma's, andere belangstellenden en aan de krant!

Om te oefenen met maatvoering en een gevoel hierbij te krijgen, kregen de leerlingen een rolmaat van Pennings Bouw om thuis hun eigen kamer op te meten. Daarna zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het schetsen van een dakopbouw. Na het ontwerpen van de dakopbouw was het maken van de maquette aan de beurt. De resultaten zijn zeer gevarieerd en de meningen waren ook verdeeld over wat het leukst en wat het moeilijkst was. De 1 ging duidelijk voor de opbouw de basis, de muren meten, zagen en plaatsen. De ander had het tot in detail ingericht. Dat het bouwproces veelzijdig is en dat alle kwalitieiten een plaats kunnen krijgen was een belangrijk inzicht!

Het project dat Penningsbouw uit Zaltbommel heeft geïnitieerd met basisschool De Bron, ligt in de lijn met de landelijke campagne #jegaathetmaken van Bouwend Nederland.

De bouw staat te springen om (jonge) vakmensen. Om te kunnen voldoen aan de vraag en verwachtte groei, zijn er de komende vijf jaren naar schatting 8000 nieuwe vakmensen per jaar nodig. Er is een grote behoefte aan allerlei soorten vakmensen, niet alleen technisch maar vooral ook jongeren die sterk zijn in ontwerp en/of planning. Want veel werk wordt met innovatieve technieken voorbereid en georganiseerd.

Jongeren kiezen niet automatisch voor een opleiding in de bouw en infra. Reden voor Bouwend Nederland om samen met opleidingsbedrijven, scholen en haarl leden, een campagne te starten om jongeren te interesseren voor de bouw en infra. Met de campagne #jegaathetmaken.nl wil Bouwend Nederland laten zien hoe leuk werken in de bouw is, hoe veel vraag er naar creativiteit is, hoe innovatief het werk tegenwoordig is en wat de bouw allemaal voor moois maakt!

Het Brabants Dagblad kwam ook kijken en luisteren en heeft het project mooi verwoord, klik op de foto om het hele artikel te lezen.

Offerte aanvragen
Showroom
Afpsraak maken
bezoek Cambium leerlingen 12-10-2018 - bezoek Cambium leerlingen

Bedrijven orientatie Cambium leerlingen bij Pennings Bouw
Pennings Bouw BV
Valeton 9
5301 LW Zaltbommel
T: 0418-840015
E: info@penningsbouw.nl